Kullanıcıların bilgi teknolojileri verilerinin gün geçtikçe önem kazanması, bilgi işlem sistemlerinde oluşabilecek kesintilerin kabul edilebilirliğini azaltmıştır. Şirketlerde yaşanan felaketler sonucu 24 saate kadar verilerine ulaşamayan kuruluşların %40'ının, 10 gün boyunca verilerine erişemeyen kuruluşların %93'ünün yıl içerisinde iflas ettiği görülmüştür. BCP-İş Sürekliliği, bir kuruluşun, yaşamını etkileyebilecek her türlü kesinti durumunda uygulaması gereken süreç, kural, karar ve etkinliklerden oluşmaktadır. Nedeni farketmeksizin, kesinti ya da olay durumunda, kuruluşun önem arz eden işlerinin devam etmesini sağlayan kesintisiz bir çalışma metodudur. Felaket Kurtarma Senaryosu felaket sonrası kuruluşun kritik teknolojik altyapısının kurtarılması ve devamına ilişkin politikaların, prosedürlerin ve aksiyonların hazırlandığı bir süreçtir.
Bu aşamada risk yönetimi, felaket kurtarma senaryoları, iş sürekliliği planlaması gibi ana maddeler üzerinde durulur. Yazılım ve donanım sistemleri önem derecelerine göre sınıflandırılır, kritik olanlar belirlenir, ne kadar süre kapalı kalabileceği ya da ne kadar veri kaybının tolere edilebileceği hesaplanır.
Tasarım sırasında önem derecelerine ve önceliklerine göre farklı felaket kurtarma senaryoları üzerinde çalışılır. Felaket durumunda sistem, felaket sonrası kurtarma merkezinden çalışmaya devam edecek şekilde planlanır.
Planlama aşamasında sistem gereksinimlerine göre oluşturulacak sanallaştırma, cluster, replikasyon ve yedekleme çözümleri gibi yapılardan faydalanılır.
Yazılım ve donanım sistemleri önem derecelerine göre sınıflandırılır, kritik olanlar belirlenir, ne kadar süre kapalı kalabileceği ya da ne kadar veri kaybının tolere edilebileceği hesaplanır.
Bcp-İş sürekliliği alanında kuruluşlara sunduğumuz hizmetlerimiz;